Webcome на Жеџијанг Jovyea Пластични Саладин.

+-86 18257261120 sales@bestpvcfence.com

Решетка Ограда

Ограда од решетка може да биде структура создадена од PVC или винил материјал кој се состои од решетки организирани во превисока крст или дијамантска шема со површини меѓу нив. тоа ќе биде навика да се приложи целосна периметар на имотот, како градинарски ѕидови, тераса екрани, тремот куќиште, свод, палубата заокружување или како посебен делител. тоа е заеднички обично adcititious како орнаментална акцент карактеристика за пејзажи или како пергола за градини каде лозите и различни задни растенија може да се качат во како тие растат.

Ограда од решетки би можела да биде многу убава украсна и корисна можност за многу огради за мечување. ќе бидеш ужасно запознат во решеткистиот стил, во спротивно ти е исто така љубопитен што е решеткава ограда? Решетничката ограда најчесто е опишана како ограда што се состои од ленти од винил пресечени и монтирани заедно со квадратни или дијамантски формирани области што остануваат меѓу нив. овој вид ограда е всушност класичен и непроменет стил. Постојат многу различни избори на патот кон стил и изградба на решетка.

Оградите од решетката се создадени на ист начин. без разлика дали сакате или не сакате квадратни форми или форми на дијаманти, едноставно ќе го флипувате панелот хоризонтално или вертикално и ќе го имате!

Современи намерно, зошто да не користите решетки огради панели за поддршка на вашиот растечки растенија, додека дејствува како многу добар градина граници. Панелите од оградата на дрвјата, исто така, се фабрички изработени од дрво под притисок, нема потреба да ги повлекувате, заштедувајќи време и пари.

Панели за огради за решетки

Без разлика дали сакате решетки рамни плочи за ограда или целосна решетка ограда. Идеални за поддршка на планинарите, овие градина пергола панели произведуваат прекрасни пејзажи за вашата градина и да се изгради одлична градинарски екрани.

Имаме сите ваши мечување обезбедува, како ограда пост и чакал одбори, во убаво вреди трошоци премногу.

Панелите од оградата на решетката се добри за изработка на манжетна, но сепак ангажирање на градинарска градина или делење сосема различни делови од вашата градина. тие се идеални за поддршка на вашите омилени фабрики за монтажа.

Изработени од висококвалитетно дрво под притисок, овие панели за ограда вклучуваат петнаесетгодишна гаранција против изгние. нема да морате повторно да ги третирате, заштедувајќи време и пари.

Нашите решетки огради панели се фантастични до датум алтернативи на античките мечување.

Решетна градина за решетка

Ако се обидувате да најдете класична, привлечна и директна можност за мечување, решетката за оградување е вашата најдобра залог. Најчесто најчесто се среќаваат решетки во градини и патио, но често се користат практично на секое место.

Оревувањето на решетки може да биде класична форма на ограда, со многу различни употреби. ќе бидете во можност да користите решетка ограда во многу различни начини на кои, сметајќи на вашите желби и куќа.

Друга предност што произведува решетка која оградува главен град на градини, е тоа што леснотијата во која растенијата ќе се искачат. неколку решетки за огради стануваат изобилни ѕидови на градината поставени во винова лоза. Решетката со васкуларна постројка добро функционира за да се интензивира цветниот кревет или кујната градина.

Решетка дополнително обично се користи како одвоени прегради, арки и ѕидови во дворовите. ова може да биде стимулативна методологија за тоа да се нарече надвор отворена куќа, или правење на проток и движење до вашите излети области.

Позитивни:

цена - Решетката за оградата може да биде ужасно разумна можност во споредба со другите форми на оградата за спасување. другите форми на огради ќе ја зголемат двојно максималната количина како директна ограда од решетката.

разноврсност - Постојат безброј употреба за мала количина на решетка за спасување. Од половината високи градина ѕидови до шест нога периметарски огради, решетката се вклопува речиси секое место. И штом еднаш ќе ја ставите во вашата ограда, има голем број на уметнички доаѓања кои можат да користат рецидив од решетка.

Растителни пријателски - Решетката за оградата е огромна можност за растечки растенија и градини. ова може да биде зошто решетката ограда може да биде добар соодветна љубители на растенијата и луѓе кои сакаат да направат изобилен дух изглед.

Едноставноста - Решетката за оградата е едноставна за работа и работа. Каде што различни избори за оградата често се прилично трудни и времено интензивни, решетката често е брз и неопитен начин на инсталација.

Жалба - Ограда од решетката е естетски пријатна. Поради оваа причина тоа е одлична можност за тремови и дворови. поставување на решеткаста ограда во предниот дел на вашиот дом е одлично благодарение на зајакнувањето на вашата привлечност.

Комплементарна - Решетката добро игра со другите. Има само неколку дизајни кои ќе се судрат со добро искористена решеткаста ограда или ѕид. Постоечките огради често се нагласуваат и дополнуваат со решетки за решетки.

Дизајни за решетка за огради

Огради од решетки обично се достапни во потполно различни дизајни, посебно во кршењето, кровот, вретеното, хоризонталниот и ткаат стил. На крискрос решетка е дека најчестата стил кој се карактеризира со слаби ребра се организирани во премногу дијагонална или дијамантска шема. Квадратниот отвор, на спротивната страна, е уште еден класик со квадратни отворени површини меѓу решетките. Друг вид е дека вретеното стил на шпинделот што се состои од "вретена" или вертикални ребра во исправена шема, додека хоризонталната решетка има ребра кои лежат рамно. Ткаевата решетка има поголем стил кој го прави крајно прифатлив како решетки за вознесени винова лоза и цвеќиња во градините и летниковци.

Оградичките решетки може да бидат врамени или деформирани, исто така е целосен екран или врв за постоечка ограда. алтернативните избори се прегрнуваат прави, груби или заоблени. Неговата големина може да се разликува на секое место од три метри до осум стапки и широк од четири метри до метри, додека растојанието меѓу решетките ќе оди на секое место од дваесет милиметри до шеесет и осум милиметри, со типичен просечен клиренс од четириесет милиметри. Заврзите обично се потпираат на типот на ткаенина што се користи, но сепак е типично насликана, валкана, недовршена (за дрво) или прав обложен (за метал).

Решетка оградата нуди приватност, безбедност и олеснување на вашиот curtleage изгледаат дополнително покана за семејството и пријателите. обидувајќи се да пронајдете начин да го опкружувате дворот, сепак, го мразат рестриктивното чувство на високи приватни куќишта? дали некој има потреба од сигурност меѓу вашиот имот, сепак, чувствувам дека оградите на мода за мода се премногу чисти за вашиот пејзаж? Потоа, решетките огради се исто така соодветна мода за вас.

Огради од решетки обезбедуваат најефективни на секој свет - практичност и естетика. Некои домаќинства може да не сакаат огради за спасување, како резултат на тоа што тие не прават голема приватност поради нивната кратка височина, додека оградите за приватност од шест нозе даваат чувство на преголема затвораност како резултат на тоа што се премногу високи и затворени. сепак решетки за огради се соодветни различни, бидејќи тие обезбедуваат ангажирање градина мода затвор за вашиот имот.

А решетка ограда е, секако, пријатна ограда да се користи, бидејќи тоа е ограда што се појавува кул. Тоа е ограда што може да биде навика да се разубави надвор од вратата простор и да го брани горенаведениот простор во исто време. доаѓаат со решетка ограда не е проблематично прашање да се обиде да и ќе дури и ќе се направи љубов на свој. Се разбира, ќе сакате концепти, ако би сакале да стигнете решетка ограда. ќе добиете концепти потребни за да стигнете решеткава ограда од, на пример, решетки од огради кои ги создале другите. Еве многу кул огради од решетки ќе добиете концепти од ако размислувате да дојдете со решетка за оградата за надворешниот простор.

Можеби ретките рамни топ огради стилови се чести, но тие не мора да изгледаат како пристап. Овој основен стил постојано се нарекува пристоен сосед - бидејќи соседите може да разговараат преку решетката на највисоко ниво.

Колку чини решеткавата ограда?

Огради од решетки се избор за огради за буџетот, бидејќи понекогаш се поевтини од алтернативните материјали за мечување. понекогаш се пресметува цена од околу $ 8 до $ 60 по линеарна нога, во споредба со $ 100 по линеарна покриеност на цврсти огради на одборот. Прилагодените креирани панели за решетка не имаат редовна вредност како резултат на тоа зависи од видот на проектот. дополнителни цени може дополнително да се направат ако портата или влезната врата е поинаку на вашата ограда од решетката.

Ниските завршни дрвени огради од решетки понекогаш цена $ 2 до $ 5 за линеарна нога, додека квалитетни дрвени решетки за огради цена $ 8 до $ 20 по линеарна нога. Ниските завршни пластични огради ќе ценаат секое место од $ 1.50 до $ 3.50 за линеарна нога, додека винилните огради со врвен квалитет ќе ценаат околу $ 12 до $ 24 по линеарна нога.

Како да се изгради решеткава ограда?

Чекори во градењето на решетка:

1. потврдете го планирањето, намената и изгледот на решетката. основен чекор кон најверојатно секој проект е да ја дефинира целта на она што го предлагате, како резултат на тоа ги диктира сите спротивни фактори за кои треба само да размислувате како димензии, висина и распоред. се разбере целта на вашата решетка ограда - може да е навикнал да го покрие целиот периметар на вашиот имот, може да се користи за приватност, или едноставно треба да го користите како украсен акцент? Природно, решеткаста ограда која може да се користи за приватноста ќе има потреба од поголеми панели и построга шема на ткаат. Следствено, големината, распоредот и стилот што сакате да ги реализирате може да следат. Откако ќе се одлучите на овие фактори, тогаш е време да се школувате низ светот за вашата решеткава ограда.

2. живеат во светот. употребувајќи мерна лента, живејте го периметарот на куќата каде и да предложите да ја ставите решетката. потребно е точно да се живее како резултат на тоа, може да гарантира маргинално прилагодување во рамките на големината на сечењето на материјалите додека одите на проектот. ова дополнително може да ви обезбеди план за прецизна опсег на мислења и решетки панели што ќе ви бидат потребни.

3. најдете ја стартната линија на вашата ограда. Означи сега со звук удел на неговото место на дното, а потоа распоред на остатокот од вашата граница користејќи масон низа. Должината на вашиот решетки панели исто така се користи како водич за растојанието на постовите. зависи од вас дали сакате или не сакате да ги ставите во панели вертикално или хоризонтално. сепак најголемото растојание за ова е често осум стапки меѓу секој пост. Додади удели за означување на секоја позиција на објавата. Продолжете со ова додека не ја завршите целата граница. бидете сигурни дека само одржување на соработник степен еднакви проред сите во текот на.

4. Стартувај ја јамата на границата. Прицврстете го примарниот удел (почетна линија за оградата) со канап и ставете во секој столб. бидете сигурни дека тоа јажето се работи правилно, ако некогаш ви се види какви било несогласувања, ќе ги регулирате уловите последователно.

5. Копај дупка за твоите натписи. одземете примарен удел на вашата почетна линија, а потоа вработувате копач за дупки, откопајте ја дупката што е минимум од 3rd на постот и шест инчи. ќе можете дополнително да го користите врвот на решетките панели за да го регулирате врвот на постовите. Ако излезете со додавање на украсни постелни букви, сакате да резервирате минимум дванаесет инчи на чиста куќа повисока од решетките панели. минимум 1/3 од мислењата треба да одат под дното за да се осигураме дека има моќна основа. Копај дупка за секој удел на твојата граница. Повторете додека не стигнете до врвот.

6. Истурете неколку сантиметри од скршен чакал или камен во дупките. Пополнете потоа цврсто пакувајте.

7. Поставете пост на секоја дупка. откако чакалот е на самото место, брзо се поставува секој пост во нивните различни дупки.

8. Стартувај ја жицата и ставете ги влоговите на секој од столбовите за да бидете сигурни дека стојат исправено. Користете ниво за да проверите дали се правилни. бидете сигурни дека тие се прецизно извитливи пред да ги поставите на нивно постојано место.

9. Користете го највисокото од решетката панел како водич за тестирање на врвот на мислења. Исечете ги панелите доколку се потребни промени, но како што беше споменато претходно, ако мерењата се превиткувачки земени и се забележуваат во текот на подготовката на материјалите, тогаш тоа нема да биде проблем. Исто така, ако е потребно, повторно се регулира усогласувањето.

10. Комбинирајте ги цементните комбинации во согласност со упатствата за пакети. ќе се обидете ова мали типови за да не се обиде премногу едноставно. ќе можете дополнително да го подигнете вашиот провајдер за "брзо поставување" вид кој едноставно се истура директно од вреќата, сува и додека не е комбинација, а потоа натопена со вода. овој вид на бетон може да спречи проблеми и време, бидејќи ја елиминира потребата за комбинација и го намалува времето на зацврстување на долг рок.

11. Додај сув бетон се комбинираат со дупките. Наполнете ја сосема и така овозможи да се исуши за дваесет и четири до четириесет и осум часа. Како што во моментов, бидејќи цементот е целосно излечен, одземете го канапчето и затоа влоговите.

12. Пропади решетки во мислења. Обележете го светот во рамките на натписите каде и да сакате да ги навртувате решетките. Ова треба да го вклучи аспект на постовите кои се соочуваат во рамките на дел од вашиот двор. Пред-вежба дупки на овие марки, а потоа се закачи на решетка панели експлоатација на електрични вежба и неколку галванизирани завртки. Продолжете со методот додека не стигнете до врвот на границата. Пробајте ако сè е правилно со искористувањето на нивото.

13.Додадете завршни допири. Нанесете боја или капсула со дупка од дрво. дополнително ќе ја напуштите решетката од оградата недовршена ако ви се допадне природниот изглед на ПВЦ. Прицврстете ги декоративните постелни букви или подобрете ги во согласност со вашите желби.

Jovyea е професионален кинески производител (фабрика / веледрогерија / добавувачи), кој се занимава со дизајн, развој и производство на решетки огради профили. Нашиот индустриски синџир е целосна, со добар квалитет, добра цена. Сите наши производи се усогласени со строгите меѓународни стандарди за квалитет, нашите производи биле мнозинство на купувачи едногласно признати.

Пребарување

Skype

WhatsApp

WangWang

QQ
Email мене

Пошта за нас